Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Al continuar navegant entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Acceptar

Museus de Vilabella

Museu de la Pinacoteca

Antigament el Museu Etnològic del Camp estava situat a l'entrada de la rectoria de Vilabella, just al costat de l'Esglèsia de Sant Pere. També s'hi podia accedir des del Casal creuant l'hort de l'Abadia.

Va ser innaugurat l'any 1970 amb la col·laboració de les donacions dels vilatans.

Estava format per elements que es remonten a l'època, amb objectes que al llarg de la seva vida el Mn. Romà Comamala i Valls (1921-2000) va anar trobant i recollint.

Tenia diverses sales on s'hi exposaven diversos ambients i èpoques de la pagesia catalana.
 

Després de reformar l’antic convent de Vilabella es va convertir en l’actual Museu Pinacoteca, on s’exposen totes obres de Mn. Romà Comamala i Valls i moltes d’altres que havia anat recopilant. En total s’hi poden trobar 118 pintures, exposades en tres seccions: Escola Espanyola, Altres escoles, Pintura Popular Catalana.

Es poden trobar diverses obres de pintura religiosa dels segles XVI a XIX i de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca. Totes elles propietat de Romà Comamala i Valls.

 

Localització

Raval del Roser, 24, telèfon: 977 620 347