Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Al continuar navegant entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Acceptar

Museus de Vilabella

Museu de la Pinacoteca

Situat en l’antic convent de les Germanes Dominiques, totalment restaurat.

El Museu Pinacoteca, gestionat per la Fundació Mn. Romà Comamala, en la qual podrem gaudir d’una col·lecció de pintura religiosa dels segles XVI a XIX i de les escoles catalana, espanyola, italiana i flamenca.

Recopilada per mossèn Romà Comamala, rector de Vilabella (1964-2000), durant tota la seva vida, conté més de 200 obres de temàtica religiosa, entre pintures, escultures, gravats i objectes religiosos.

La singularitat de la col·lecció, concebuda originàriament amb un objectiu catequètic, però també de gaudi artístic, rau en que esta conformada principalment per obres d’estil renaixentista i barroc.

Museu del Camp

Museu del Camp

En el mateix edifici de la Pinacoteca hi trobem aquesta mostra etnològica d’eines, estris i mobiliari utilitzats en el camp català durant segles.

Consisteix en una mostra, disposada en diverses sales, les quals conformen una reconstrucció d’una casa de pagès; les habitacions, la cuina, etc. I ens mostra el relat d’una forma de vida, dura, però que sense la qual no podríem explicar la nostra història.

Sala de paleontologia.

Sala polivalent pensada per a tallers escolars i per a itineraris sobre la geologia i la paleontologia del Camp de Tarragona. L'exposició fa un viatge pels paisatges de la badia marina del Miocè del Camp de Tarragona, des de la foresta al nord de la conca fins la badia del seu sud. Laurisilves, platges i fons marins ens descobriran els seus fòssils de manera molt visual i didàctica. Ideal per tal de mostrar el concepte de fòssil i evolució als nostres escolars. (font. David Rabadà)